Modificacions en els actes programats de la Quaresma, Setmana Santa i Pasqua 2020

Estimats congregants i amics,

davant les disposicions legals i les recomanacions sanitàries pel Covid 19, atenent el comunicat emès avui per l’arquebisbat de Barcelona i després de consultar Mn. Jaume Aymar, corrector de la Congregació, us comuniquem el següent:

– les celebracions eucarístiques a la parròquia de Santa Maria, inclosa la dominical, es faran a porta tancada a partir de demà. No tindria sentit, doncs, mantenir el culte públic a la nostra capella.

-no es pujarà el misteri a Santa Maria, ni es muntarà.

– és altament improbable que sigui autoritzada la processó de Santa Maria al Peu de la Creu. Per tant el dia 25 no es farà la vestició de la santa imatge, ni s’exposarà a la veneració pública. 

-la festa de Santa Maria al Peu de la Creu es celebrarà d’acord amb el que permetin les circumstàncies en aquell moment. (oportunament us enviarem una circular).

-en el cas improbable que s’autoritzés la processó de Santa Maria al Peu de la Creu o la del dijous sant, es farien amb el mínim d’assistents indispensables. La imatge la portarien només quatre congregants sobre la seva peanya, posant-hi les barres, com quan es porta fins al misteri el dia de la vestició.

-es mantenen tots els actes programats per a aquesta quaresma en l’horari previst però, pel vostre bé i per un deure de caritat envers els altres, es suprimeix la seva celebració comunitària. Per això el dia abans de cada celebració us enviarem els textos corresponents amb el prec que a l’hora senyalada –o quan sigui possible- tots fem des de casa les pregàries corresponents a la celebració d’aquell dia.

-si teniu algun contagiat a casa, o en sabeu d’algun que us necessita indispensablement, preneu totes les mesures necessàries i assistiu-lo seguint l’exemple de santa Maria al peu de la creu.

-pregueu sempre. La pregària que faríeu a la capella, feu-la a casa. I l’esforç que us estalviareu en no anar-hi, feu-lo multiplicat en la caritat envers els germans. Sempre hi ha crisis en el món, i n’hi ha de més greus i més duradores que la del coronavirus. Estiguem sempre al peu de les creus dels nostres germans, els homes i les dones d’avui.

Badalona, 14 de març de 2020

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.