Benvolguts

Fa prop de 400 anys que Badalona venera la Mare de Déu dels Dolors representada en la imatge que clou la processó del dijous sant.

Una tradició tan llarga ha acumulat entorn d’aquesta imatge uns símbols de notable interès cultural. Gonfanons, Maries, Sibil·les, creu de passió, bandera, improperis, creus del record, etc. formen part del patrimoni etnològic badaloní. Però més enllà d’això aquests símbols serveixen per fer visibles unes realitats superiors: una comunitat que avança a través del temps i del món, a les fosques, il·luminant-nos els uns als altres amb els nostres febles llums, seguint el model de Maria, la grandesa de la qual està en el servei humil portat fins a l’extrem del dolor.

En la comunitat que envolta la Mare hi caben tots els fills, nens i nenes, noies i joves, petits i vells. Així ha estat sempre a la nostra ciutat i així s’ha anat transmetent la tradició fins avui. Per això volem convidar a tots els que se senten cristians a participar en la processó. Als nens i nenes per fer d’escolans amb la petita i lleugera creu del record, cantant el “record i memòria” als nois per portar la creu de passió i les noies per dur les sibil·les , als adults i els més grans acompanyant el misteri de la Mare de Déu dels Dolors . Hi ha feina i lloc per a tots. La Congregació us ho agrairà però, sobre tot, vosaltres viureu sens dubte una experiència espiritual gratificant.

La Venerable Congregació de la Mare de Déu dels Dolors assisteix tradicionalment a dues processons:

la dels Dolors i la del dijous sant que aquest any seran els dies i hores següents: divendres 7 d’abril Festa de Santa Maria al Peu de la Creu. a les 7 de la tarda els escolanets canraran l’stabat mater als altarets que hi hauran pel carrers de Dalt la Vila  seguit per la processó i en finalitzà hi haurà missa amb vespres.

dijous sant 13 d’abril Processó dels misteris concentració a l’interior de Santa Maria (entrada per la porta lateral)

 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.